Vaša Košarica

Kako uštedjeti prostor na telefonu s Google Fotografijama?

VAŽNO NAPOMENA: Otkako smo napisali ovaj članak, Google je promijenio svoja pravila o neograničenoj pohrani. Od 1.6.2021. imate samo 15 GB prostora za pohranu. A ovaj se prostor dijeli na Google Fotografije, Drive i Gmail.

Sve fotografije koje prenesete prije 1.6. neće se uračunati u ovaj prostor, tako da ih trajno možete besplatno zadržati na Google Photos aplikaciji. Zbog toga imate još samo nekoliko dana da besplatno napravite backup svojih fotografija.

Ako koristite ove usluge, uskoro vam može ponestati prostora. Ako želite napraviti sigurnosnu kopiju svojih fotografija ili pronaći nova rješenja za pohranu svojih fotografija i datoteka, posjetite jednu od IQ Mobile trgovina.

Naši stručnjaci za mobilne telefone spremni su vam pomoći. Posjetite jednu od naših trgovina i dobiti besplatne savjete o tome kako uštedjeti prostor i alternativne načine izrade sigurnosnih kopija svojih fotografija.

Google Fotografije aplikacija je koju će svatko voljeti. Smatramo da je važna za bilo koji telefon. Mnogi ju već koriste i preporučuju prijateljima i obitelji.

Google Fotografije olakšavaju izradu sigurnosnih kopija vaših fotografija. Također može točno identificirati osobe na vašim fotografijama, od vaših prijatelja do beba. Također automatski stvara kolaže, animirane slike i kratke videozapise.

 

Nikada vam neće ponestati prostora

Google fotografije oslobodit će prostor na vašem uređaju. Svatko će to cijeniti, čak i oni koji posjeduju uređaje s mnogo prostora za pohranu. Uređaji s fotoaparatima visoke rezolucije stvaraju slike koje zauzimaju puno prostora. I trebate taj prostor da biste spremili glazbu i TV emisije… pa koristite Google fotografije da vam nikada ne ponestane prostora za pohranu!

Prilikom prvog postavljanja Google fotografija dobivate dvije opcije za kvalitetu sigurnosne kopije: optimizirane ili izvorne. Ako odaberete optimizirane dobivate neograničen prostor za pohranu besplatno. Možete pohraniti koliko god želite fotografija. Ovo je najbolja opcija ako svoje fotografije dijelite samo na mreži – e-poštom, društvenim medijima i porukama.

Ako želite ispisati fotografije, “original” je vaš najbolji izbor. U tom slučaju dobivate 15 GB prostora za pohranu s Google računa. Ako želite više, morat ćete platiti nadogradnju.

Preporučujemo da odaberete “optimizirano” jer je kvaliteta dobra i nema ograničenja koliko fotografija možete pohraniti.

Nakon što se vaše fotografije kopiraju, u postavkama (klik na tri crtice u lijevom kutu ekrana) imate opciju oslobađanje prostora. Kada kliknete ovu opciju, aplikacija će sa uređaja izbrisati sve fotografije koje su pohranjene na Google cloudu, te vam više neće zauzimati prostor, a moći ćete im normalno pristupiti.

Google fotografije vam omogućuju da odaberete kada će se pohrane odvijati. U Aplikaciji možete navesti samo sigurnosno kopiranje putem Wi-Fi mreže kako ne biste potrošili mobilne podatke. Postoji i mogućnost kopiranja samo tijekom punjenja kako se baterija ne bi ispraznila.

Jednom kada se naprave sigurnosne kopije vaših fotografije, više ih nikada ne možete izgubiti. Bez obzira što se dogodi sa vašim uređajem, vaše fotografije će uvijek biti spremljene na vašem računu, a uvijek im možete pristupiti i preko web preglednika na računalu.

 

Također vam štedi vrijeme!

Google fotografije može napraviti puno stvari … automatski! Neke od stvari koje pomoćnik može učiniti:

Jeste li išli na vikend putovanje? Aplikacija će prepoznati da su vaše fotografije snimljene na novom mjestu i stvoriti album samo s fotografijama tog putovanja.

Jeste li snimili niz sličnih fotografija? Google fotografije stvorit će animirani GIF, prikazati ga vama i vi odlučujete hoćete li ga zadržati ili ne.

I ne samo to, Google fotografije mogu predložiti i filtre za vaše fotografije.

 

Zapamtite svoje omiljene trenutke

Pomoćnik se tu ne zaustavlja. Zahvaljujući značajci “Ponovno otkrijte ovaj dan”, također vam može pomoći da se sjetite što ste radili prošle godine ili godinu dana prije.

Zapamtite sve svoje sjajne trenutke radosti, zabave ili se iznenadite jer ste zaboravili neki događaj.

U slučaju da vidite sliku ili osobu koju ne želite zapamtiti, Google fotografije olakšavaju uklanjanje fotografija i isključivanje tih osoba iz prikazivanja. Jednostavno dodirnite i zadržite osobu koju ne želite vidjeti, a zatim odaberite Sakrij u gornjem desnom kutu. To je to!

 

Pronađite fotografiju koju tražite u nekoliko sekundi

Google Fotografije tehnologija za pretraživanje je nevjerojatna. Možete tražiti “selfie” i pronaći sve fotografije sa selfija. Također možete pitati za “fotografije sa Nove Godine” i vidjet ćete sve svoje fotografije iz tog razdoblja.

Postoji još drugih nevjerojatnih funkcija! Možete pronaći fotografije određenih životinja, predmeta, čak i znamenitosti i hrane!

Bez obzira što tražite na fotografijama, Google Fotografije brzo će to pronaći.

 

Podijelite fotografije u sekundi

Još jedna odlična značajka su albumi (koji se stvaraju automatski, ali možete napraviti i ručne). Nakon što imate album, recimo na fotografijama s vjenčanja, možete ga odmah podijeliti s prijateljima.

Odaberete album koji želite dijeliti, dodirnete ikonu za dijeljenje i unesite ime ili adresu e-pošte svog prijatelja. Ako ne znate njihovu e-poštu i nemaju Google račun, ne brinite se. Možete jednostavno stvoriti vezu i poslati je s porukom.

 

Najbolja aplikacija za ljubitelje fotografija je tu, i besplatna je

Do sada ste shvatili da Google Fotografije nudi mnoge sjajne značajke. Od uštede prostora do jednostavnog i brzog dijeljenja fotografija. I najbolje od svega, potpuno je besplatna!

Većina Android telefona dolazi s već instaliranom aplikacijom. Potražite ju i počnite ga koristiti.
Ako ju vaš telefon nema, možete ju instalirati ovdje: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.photos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Express dostava

Bez čekanja i truda, direktno na vaša vrata

Eksperti u elektronici

Team stručnjaka koji su zaduženi za vaše iskustvo u svakom koraku

image/svg+xml
Kvalitetni proizvodi

Samo novi i originalni uređaji za EU tržište (bez indijskih uređaja)

image/svg+xml
100% Sigurnost

Službena međunarodna garancija uz preporučene cijene proizvođača

HR-21260 Imotski
Šetalište Stjepana Radića 21

(+385) 21 649 760
info@iqmobile.hr

O nama

IQ Mobile - najveća trgovina mobilnih telefona u BiH sada je stigla i u Hrvatsku.

Poznati su po tome što nude najbolje cijene i ponude,a sada svatko tko želi mobilni telefon može iskoristiti ove prednosti.

Korisni linkovi

U potrazi za vrhunskim servisom za vaš uređaj? Naš servis Mobile Meister nudi pouzdanost i majstorstvo po cijenama koje se ne mogu odbiti.

HR-21260 Imotski

Šetalište Stjepana Radića 21


(+385) 21 649 760

info@iqmobile.hr

O nama

IQ Mobile - najveća trgovina mobilnih telefona u BiH sada je stigla i u Hrvatsku.

Poznati su po tome što nude najbolje cijene i ponude,a sada svatko tko želi mobilni telefon može iskoristiti ove prednosti.

U potrazi za vrhunskim servisom za vaš uređaj? Naš servis Mobile Meister nudi pouzdanost i majstorstvo po cijenama koje se ne mogu odbiti.

Copyright © 2024, Pametne tehnologije doo. Sva prava pridržana.
Copyright © 2024, Pametne tehnologije doo. Sva prava pridržana.